Craniovisie Rotterdam Logo

HOE ZIET EEN BEHANDELING ERUIT ?

Craniosacraal-behandeling

HOE ZIET EEN BEHANDELING ERUIT ?

Voor de behandeling is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Tijdens de eerste behandeling stelt de therapeut een aantal vragen om inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van jouw klachten. Deze vragen hebben onder andere betrekking op lichamelijke en mentale klachten, op erfelijke aandoeningen, operaties, blessures, ongevallen en bijzonderheden tijdens de zwangerschap. Daarna is er een kort lichamelijk onderzoek en bespreekt de therapeut met je of cranio zinvol is voor jou. Er kunnen contra-indicaties zijn.

Tijdens de behandeling zit of lig je met kleding aan op de behandeltafel. Er worden zachte technieken gebruikt. Hierdoor kan vrijwel iedereen craniosacraal therapie ondergaan.

Ondanks de subtiele technieken kun je na een behandeling een toename van de klacht(en) ervaren. Dit is meestal van korte duur waarna herstel plaatsvindt. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van de homeopathie. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende te drinken.

Na de derde behandeling kijken we samen of de behandeling verandering heeft gegeven in jouw klachten en wat er verder nodig is. Het totale aantal behandelingen ligt meestal tussen de drie en acht maar is afhankelijk van de klacht en de persoonlijke omstandigheden.