Craniovisie Rotterdam Logo

Voor Wie is Craniosacraal Therapie ?

Cranioscaraal therapie is mogelijk voor iedereen. Bij Craniovisie Rotterdam richten wij ons specifiek op volwassenen, baby’s en kinderen.

Volwassenen-Fotocollage

CRANIO VOOR VOLWASSENEN

Zo kunnen hoofdpijn, misselijkheid en scheelzien allemaal een gevolg zijn van een hersenschudding. Je somber en lusteloos voelen kan een gevolg zijn van een val op je stuitje of je hoofd.

Wij luisteren goed naar je verhaal en zullen doorvragen naar eventuele klachten die niet direct op de voorgrond staan. Soms is er een relatie met de klacht waarmee je in eerste instantie komt.

Previous
Next

Cranio voor Baby’s & Kinderen

Baby’s en jonge kinderen hebben meestal nog niet, zoals volwassen, te maken gehad met veel trauma’s. Toch kun je je misschien voorstellen dat een heel natuurlijk proces zoals een geboorte al voor een trauma kan zorgen.

Een behandelreeks vaak korter dan bij volwassenen omdat kinderen nog puur zijn en door het leven meestal nog weinig trauma’s hebben opgebouwd. De natuurlijke gezonde staat is vaak snel hersteld.

Cranio voor Baby’s & Kinderen

Het is altijd belangrijk te onderzoeken of er sprake is van ziektes, ontstekingen, breuken of letsels waarbij de reguliere gezondheidszorg eerst een rol moet spelen.

Baby’s en jonge kinderen hebben meestal nog niet, zoals volwassen, te maken gehad met veel trauma’s. Toch kun je je misschien voorstellen dat een heel natuurlijk proces zoals een geboorte al voor een trauma kan zorgen.

Een bevalling gaat niet altijd even gemakkelijk. Het kan gebeuren dat een kind een moment benauwd is of vast komt te zitten. Of dat het de draai in het geboortekanaal niet goed kan maken. Soms is het nodig om te ondesteunen tijdens de bevalling door te helpen met draaien of zachtjes te trekken of duwen. Dit kan gebeuren met de handen maar ook met behulp van een vacuümpomp of verlostang.

De schedel is nog broos en kwetsbaar, het is dus voor te stellen dat daar makkelijk problemen ontstaan als de schedel de weg door het nauwe geboortekanaal moet vrijmaken. Ook de bovenste wervels hebben het zwaar tijdens de bevalling. Het gebeurt soms dat deze iets verschuiven waardoor het weefsel van de hersenzenuwen niet genoeg ruimte heeft. Dit kan klachten geven zoals hierboven genoemd. Vaak is tijdens medische onderzoeken niets te vinden en krijgt een kindje het stempel “huilbaby”.

Blokkades in de schedel kunnen ervoor zorgen dat de hersenen niet goed kunnen groeien en er druk ontstaat in het hoofdje. Dit kan voor pijn of ontwikkelingsproblemen zorgen. Kinderen kunnen druk gedrag gaan vertonen of juist erg rustig zijn.

Bij baby’s en jonge kinderen is een behandelreeks vaak korter dan bij volwassenen omdat kinderen nog puur zijn en door het leven meestal nog weinig trauma’s hebben opgebouwd. De natuurlijke gezonde staat is vaak snel hersteld.

Op dit moment behandelen wij kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar.

Previous
Next